ZIMAN-ov fond za mlade

ZI-manov fond za mlade

ZIMAN-ov fond za mlade

08.12.2022.


ZIman poziva organizacije mladih i za mlade da do 20. decembra 2022. godine konkurišu za program namenjen registrovanim udruženjima.

 “ZIman-ov fond za mlade”, namenjen je organizacijama mladih i za mlade sa teritorije sledećih opština/gradova: Zaječar, Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Bor, Negotin, Majdanpek, Kaldovo, Svrljig, Aleksinac, Pirot, Babušnica, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Kruševac, Ćićevac, Varvarin, Svilajnac, Despotovac, Žagubica, Kučevo, Petrovac na Mlavi, Niš i Ražanj. Za maksimalan iznos od 3,000 američkih dolara mogu da konkurišu i predlože ideje koje mogu da doprinesu odgovornom i aktivnom učešću mladih u demokratskom društvu.

Kroz ovaj program, podršku mogu da dobiju oni projekti, koje iniciraju mladi, kako bi kroz tradicionalne ili inovativne umetničke forme i kreativno izražavanje: a) promovisali vrednosti demokratskog društva, prava i slobode građana i slobodu izražavanja među drugim mladim ljudima i/ili b) kritički se osvrnuli na konkretne primere kršenja ovih vrednosti, slobode i prava u zajednici. Umetnost i kultura predstavljaju veoma moćan način interakcije sa širom zajednicom, kao i sredstva da se sa članovima zajednice komuniciraju različite teme.

Kroz Ziman-ov fond za mlade, Zaječarska inicijativa je do sada podržala preko 80 projekata organizacija mladih u vrednosti od preko 200.000 dolara i tako im omogućila da se u svojim sredinama bave različitim temama koje su prepoznate kao značajne od strane mladih ljudi.

Zainteresovana udruženja građana mogu da pronađu sve informacije o ovom konkurusu na internet stranici www.ziman.rs. Takođe, prijavljivanje se obavlja isključivo putem ovog sajta, popunjavanjem on-line formulara.

Krajnji rok za konkurisanje je 20. decembar 2022. godine.


Podeli

Preporučeno


Zaječarska inicijativa poziva đačke parlamente da se prijave za program ''Školski izbori''
Zaječarska inicijativa je i ove godine raspisala poziv za učešće u programu „Školski izbori“ koji je namenjen đačkim parlamentima srednjih škola. Kroz ovaj...
24.11.2021.
ZIman poziva đačke parlamente srednjih škola da  mu se pridruže i konkurišu
Zaječarska inicijativa je raspisala novi konkurs namenjen đačkim parlamentima srednjih škola sa teritorije sledećih opština / gradova: Zaječar, Knjaževac, Bolje...
24.11.2021.
Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori