ZIMAN-ov fond za mlade

ZI-manov fond za mlade

ZIMAN-ov fond za mlade

08.12.2022.


ZIman poziva organizacije mladih i za mlade da do 20. decembra 2022. godine konkurišu za program namenjen registrovanim udruženjima.

 “ZIman-ov fond za mlade”, namenjen je organizacijama mladih i za mlade sa teritorije sledećih opština/gradova: Zaječar, Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Bor, Negotin, Majdanpek, Kaldovo, Svrljig, Aleksinac, Pirot, Babušnica, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Kruševac, Ćićevac, Varvarin, Svilajnac, Despotovac, Žagubica, Kučevo, Petrovac na Mlavi, Niš i Ražanj. Za maksimalan iznos od 3,000 američkih dolara mogu da konkurišu i predlože ideje koje mogu da doprinesu odgovornom i aktivnom učešću mladih u demokratskom društvu.

Kroz ovaj program, podršku mogu da dobiju oni projekti, koje iniciraju mladi, kako bi kroz tradicionalne ili inovativne umetničke forme i kreativno izražavanje: a) promovisali vrednosti demokratskog društva, prava i slobode građana i slobodu izražavanja među drugim mladim ljudima i/ili b) kritički se osvrnuli na konkretne primere kršenja ovih vrednosti, slobode i prava u zajednici. Umetnost i kultura predstavljaju veoma moćan način interakcije sa širom zajednicom, kao i sredstva da se sa članovima zajednice komuniciraju različite teme.

Kroz Ziman-ov fond za mlade, Zaječarska inicijativa je do sada podržala preko 80 projekata organizacija mladih u vrednosti od preko 200.000 dolara i tako im omogućila da se u svojim sredinama bave različitim temama koje su prepoznate kao značajne od strane mladih ljudi.

Zainteresovana udruženja građana mogu da pronađu sve informacije o ovom konkurusu na internet stranici www.ziman.rs. Takođe, prijavljivanje se obavlja isključivo putem ovog sajta, popunjavanjem on-line formulara.

Krajnji rok za konkurisanje je 20. decembar 2022. godine.


Podeli

Preporučeno


Budući predsednici učeničkih parlamenata na treningu sa Zaječarskom Inicijativom
Kandidati za buduće predsednike učeničkih parlamenta iz šest gradova su učestvovali u vikend-treningu održanom na Borskom jezeru u okviru programa Školski izbor...
24.04.2023.
Zaječarska inicijativa podržava izbore u školama
Zaječarska inicijativa je 1. novembra 2020. godine raspisala novi poziv za učešće u programu „Školski izbori“, namenjen đačkim parlamentima. Kroz ovaj program...
03.11.2020.
Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori