Školski IZBORI
Konkurs Zatvoren

Zaječarska inicijativa već više od 10 godina podržava đačke parlamente u Timočkoj krajini kroz program „Mladi u pokretu“. Do sada je podržano preko 100 projekata koji su omogućili mladim ljudima da se angažuju u svojoj školi i zajednici oko izazova sa kojima se susreću, kao i da steknu prva znanja u vezi sa temama kao što su demokratija, građanski aktivizam, ljudska prava, izbori i drugo. Program „Mladi u pokretu“ zapravo nudi građansko obrazovanje mladih na jedan drugačiji, direktniji i daleko zanimljiviji način.

Program „Školski izbori“ je očekivani korak dalje. Zaječarska inicijativa je sa velikim uspehom testirala školske izbore u Zaječaru, što ju je podstaklo da ovaj program unapredi i proširi. Slični programi se realizuju širom sveta. Mnoge zemlje sa daleko većom tradicijom demokratije danas koriste sličnu metodologiju kako bi povećale izlaznost mladih koji po prvi put glasaju na pravim izborima. Zaječarska inicijativa veruje da su školski izbori i veoma efikasan način da se mladi podstaknu da uče o srodnim temama, kao i da im se jača poverenje u demokratske institucije i procese.

Kako konkretno izgleda program ''Školski izbori''?

Kroz ovaj program, Zaječarska inicijativa pruža kompletnu tehničku, mentorsku i finansijsku podršku đačkim parlamentima koji budu učestvovali u njemu da isplaniraju, pripreme i sprovedu školske izbore.

Parlamenti koji budu izabrani da učestvuju u programu prolaze kroz sledeće faze:

- Nominacije kandidata na izborima

- Trening za kandidate i predstavnike izbornih štabova

- Kampanje kandidata

- Izborni dan

- Proglašenje pobednika i

- Završna konvencija


Ukoliko je vaš đački parlament zainteresovan da učestvuje u ovom programu, dovoljno je da popunite kratak online formular koji se nalazi na ovoj internet stranici i obrazložite zbog čega želite da učestvuje u programu “Školski izbori”. Ništa lakše!Program je namenjen đačkim parlamentima  srednjih škola.

Detaljne informacije u vezi sa ovim konkursom, možete pronaći u Pozivu za učešće u programu, koji je deo konkursne dokumentacije.

Za dodatne informacije u vezi sa konkursom, možete se obratiti koordinatorki programa donacija, Dragani Gogev ([email protected], 019 440 225 ili 060 7 444 004).Godina Organizacija Projekat Iznos
2023. Srednja stručna škola (Kučevo)
2023. Tehnička škola (Despotovac)
2023. Gimnazija (Zaječar)
2023. Gimnazija ''Svetozar Marković'' (Jagodina)
2023. Ekonomsko-trgovinska škola (Bor)
2023. Ekonomsko-trgovinska škola (Zaječar)
2023. Tehnička škola (Pirot)
Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori