POZIV ZA UČENIČKE PARLAMENTE SREDNJIH ŠKOLA

Mladi u pokretu

POZIV ZA UČENIČKE PARLAMENTE SREDNJIH ŠKOLA

08.12.2022.


ZIman poziva poziva učeničke parlamente srednjih škola da se prijave za novi programa’’Mladi u pokretu’’.

Sredstva su namenjena parlamentima srednjih škola sa teritorije Zaječara, Knjaževca, Boljevca, Sokobanje, Bora, Negotina, Majdanpeka, Kladova, Svrljiga, Pirota, Babušnice, Aleksinca, Jagodine, Paraćina, Ćuprije, Kruševca, Ćićevca, Varvarina, Svilajnca, Despotovca, Žagubice, Kučeva, Petrovca na Mlavi i Niša.

Cilj ovog programa je da se pruži podrška parlamentima da realizuju projekte koji doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća građana u demokratskom društvu. Maksimalni iznos za koji parlamenti mogu da konkurišu je do 700 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti.

Do sada je kroz ovaj program podržano preko 100 projekata učeničkih parlamenata koji su omogućili mladima da učine nešto dobro u svojoj školi i zajednici, kao i da steknu znanja u vezi sa temama kao što su demokratija, aktivizam, ljudska prava i drugo.

Učenički parlamenti mogu da pronađu dodatne informacije o ovom konkurusu na Internet stranici www.ziman.rs. Takođe, prijavljivanje za učešće u programu se obavlja isključivo putem ovog sajta, popunjavanjem on-line formulara.

Krajnji rok za konkurisanje je 20. decembar 2022. godine.


Podeli

Preporučeno


Zaječarska inicijativa podržava izbore u školama
Zaječarska inicijativa je 1. novembra 2020. godine raspisala novi poziv za učešće u programu „Školski izbori“, namenjen đačkim parlamentima. Kroz ovaj program...
03.11.2020.
“ZIman-ov fond za mlade” ponovo radi!
Nakon skoro dve godine, Zaječarska inicijativa je 1. novembra 2020. godine ponovo otvorila “ZIman-ov fond za mlade”, namenjen organizacijama mladih i za mlade.
03.11.2020.
Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori