Otvoreni informativni klub mladih ft. Tehnička škola Knjaževac (2011)

Mladi u pokretu

Otvoreni informativni klub mladih ft. Tehnička škola Knjaževac (2011)

Sada već davne 2011. godine, jak zemljotres potresao je Japan, izazvao cunami koji je odneo mnogo života i takođe izazvao eksploziju nuklearnog reaktora u Fukušimi, drugu najopasniju u istoriji. Fidel Kastro je dao ostavku na svoje mesto u partiji, nakon 45 godina. Ejmi Vajnhaus je, u Beogradu održala, ispostaviće se mesec kasnije, svoj poslednji koncert. Novak Đoković je te godine osvojio svoj prvi Vimldon, pobedivši Nadala u finalu, i tako postao prvi osvajač tog turnira od 2002, koji se ne zove Rožer ili Rafael. Neizbrisivi deo odrastanja mnogih generacija i jedna od najpopularnijih franšiza Hari Poter - završena je; jedna od najpopularnijih serija novijeg doba – Game of thrones, otpočela je svoju osmosezonsku odiseju do finalne epizode 2019. koju je je gledalo više od 19 miliona ljudi. 

Ziman je te davne godine podržao Tehničku školu u Knjaževcu i ideju da se mladim ljudima u tom gradu obezbedi prostor u kojem bi mogli da se druže, edukuju i informišu, ali i da upražnjavaju nastavne aktivnoasti na otvorenom. Sami učenici su izradili prezentaciju i plakate, kako bi informisali druge mlade ljude, ali i potencijalne donatore (mala, srednja i javna preduzeća, lokalne institucije itd) o akciji koju sprovode. Izradili su oglasnu tablu, kao i kutije za donacije. 

Nedugo potom, oko 50 učenika je pod budnim okom svojih profesora, prionulo na izgradnju samog Otvorenog informativnog kluba mladih, koji je otvoren nakon mesec dana uz priogodan program koji su osmilisi i izveli članovi dramske sekcije Tehničke škole u Knjaževcu.

Podeli

Preporučeno


Mladi protv fašizma ft. JAZAS & Gradska deca (2014)

Mladi protv fašizma ft. JAZAS & Gradska deca (2014)

ZI-manov fond za mlade

Rokenrol ZIman! Njegova muzička kompilacija "Mladi protiv fašizma" i 13 izvođača iz regiona poslali su jasnu poruku.

Savet za kućni savet ft. ZALET (2016)

Savet za kućni savet ft. ZALET (2016)

ZI-manov fond za mlade

ZIman na daskama koje život znače. Mladi zaječarski glumci osmislili su i organizovali predstavu "Savet za kućni savet", a mi ih podržali!

Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori