Glasajte za ZIman-a!

Ukoliko vaš đački parlament želi da svog predsednika/predsednicu izabere na demokratski način, kroz prave-pravcate izbore, pozivamo vas da se prijavite za učešće u programu ''Školski izbori''!

Cilj ovog programa je da se mladi podstaknu da uče o srodnim temama, kao i da im se jača poverenje u demokratske institucije i procese. Mnoge zemlje sa daleko većom tradicijom demokratije danas koriste sličnu metodologiju kako bi povećale izlaznost mladih koji po prvi put glasaju na pravim izborima.

Kroz ovaj program, Zaječarska inicijativa će pružiti kompletnu tehničku, mentorsku i finansijsku podršku đačkim parlamentima iz Timočke krajine da isplaniraju, pripreme i sprovedu školske izbore!

Program vam na prvom mestu nudi mnogo, mnogo zabave! Izbori i kampanje, pored toga što su neophodni da bi jedna država nosila epitet “demokratska”, nude pregršt zanimljivih mogućnosti za angažovanje, ali i druženje!

Zaječarska inicijativa će finansijski podržati kampanje kandidata na školskim izborima na osnovu prethodno dostavljenog i odobrenog budžeta kampanja. Svi kandidati će imati na raspolaganju jednake budžete. Troškovi kampanje mogu da obuhvate štampanje i nabavku promotivnog materijala, izradu video spotova, osveženja za događaje i druge troškove koji mogu da se dovedu u direktnu vezu sa kampanjom

Ukoliko je vaš đački parlament zainteresovan da učestvuje u ovom programu, prijavljivanje je zaista veoma jednostavno. Dovoljno je da popunite kratak formular koji se nalazi na sledećoj adresi www.ziman.rs i da obrazložite zbog čega je vaš parlament zainteresovan da učestvuje u programu “Školski izbori”. Popunjen formular je potrebno da dostavite elektronskim putem na adresu (izbori@ziman.rs). Ništa lakše i brže!

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, možete se obratiti koordinatorki Programa donacija, Dragani Gogev (gagac@zainicijativa.org, 019 440 225 ili 060 7 444 004 ).